Gedachten

Onlangs kwam mijn nichtje bij ons op visite. Ik had haar al een tijdje niet meer gezien of echt gesproken. Maar zij wist wel dat ik bezig geweest was met de cursus Zelfliefde van Maartje Koper en wilde dus weten hoe dat affirmeren voor mij had gewerkt want zij gelooft daar totaal niet in. En om heel eerlijk te zijn.. affimeren is dus totaal niet mijn ding heb ik gemerkt. Ik kan bv 100 of 1000x in de spiegel tegen mezelf zeggen dat ik mezelf mooi vind of van mijzelf hou, maar er veranderd dan helemaal niets. En dat verbaasde haar dus absoluut niet. Ze gaf aan dat het veel eenvoudiger en sneller kon.. want het zijn gewoon jouw gedachten die je zou moeten veranderen. Haar uitleg was dat als jij in de spiegel tegen jezelf zegt dat je mooi bent terwijl je jezelf lelijk vind, dat je dat dan tegen jezelf kunt blijven zeggen totdat je een ons weegt maar dat je dat dan dus nooit zal kunnen gaan geloven. Ze legde mij uit dat je dan dus jouw gedachten zou moeten gaan veranderen door deze eerst te ontkrachten. Ze gaf aan dat gedachten eigenlijk niets meer dan woorden of energieën zijn. En op het moment dat als je daar energie in steekt en dat dus gaat geloven of als waar gaat zien, dat je dat dan gaat vastzetten in jouw systeem / lichaam. Dus wat als elke gedachte die jij hebt alleen maar een aantal woorden zijn en je daar verder geen aandacht aan zou besteden?

 

Laten wij nu eens het onderwerp Zelfliefde nemen. Ik heb mij door allerlei dingen die in mijn jeugd zijn voorgevallen mij altijd waardeloos gevoeld en had ik zelfs een gruwelijke hekel aan mezelf. Zo erg zelfs dat ik in het verleden vaak het idee had dat het eigenlijk maar beter zou zijn als ik hier niet meer zou zijn. Tot op het moment dat Access Consciousness op mijn pad is gekomen. Toen is daar al het nodige in veranderd. Maar toch lukte het me nog niet om volop van mezelf houden. Ik vond mezelf nog steeds verre van mooi, beter gezegd ik vond mezelf nog steeds lelijk. En ondanks alle keren dat ik mezelf in de spiegel aankeek en tegen mijzelf zei “ik hou van jou” of “jij bent mooi” voelde ik zoveel weerstand en hoorde meteen een stemmetje “yeah right, wie probeer je nu in de maling te nemen.. geloof je het zelf?” Nou nee dus. En dat is dan ook de reden waarom affirmaties niet voor mij werken. Ik zou de mooiste affirmaties kunnen bedenken, maar zolang ik daar dus eigenlijk andere gedachten over heb, zullen die affirmaties nooit enig succes hebben voor mij. Dus na de uitleg van mijn nichtje over “wat als gedachten alleen maar woorden zijn en die eigenlijk niets hebben te betekenen?” ben ik daar eens mee gaan spelen.

 

-   Wat maakt het dat ik mij waardeloos voel?

    Dat blijken dus allerlei gedachten te zijn die ik zelf bedacht heb.

-   Ben ik eigenlijk wel zo waardeloos als ik zelf denk?

    Als die gedachten dus alleen maar loze woorden zijn dan is dit dus eigenlijk helemaal niet waar.

-   Waar is dat gevoel dat ik mij zo waardeloos voel eigenlijk op gebaseerd?

    Als ik eerlijk ben eigenlijk puur en alleen op mijn eigen (negatieve) gedachten die ik dus zelf ben gaan geloven.

 

En door zo ernaar te kijken, merk ik dat er ineens al allerlei dingen beginnen te verschuiven op dat gebied. Ik voel me daardoor ineens een stuk zelfverzekerder dan ik ooit geweest ben. En ik voel me zelfs een stuk waardevoller dan ik ooit gedaan heb. En ik verwacht niet dat ik meteen voorgoed van deze gedachten verlost zal zijn. Maar ik ga er wel van uit dat ik dit soort gedachten eerder zal gaan opmerken en hier dan dus mee aan de slag kan.

 

Dus wat als je jezelf op deze manier snel kunt helen van allerlei zaken dan je tot nu toe voor mogelijk had gehouden? Ik merk dat door zo naar mijn eigen gedachten te kijken heel snel dingen kunnen veranderen waardoor ik mezelf begin te helen. Dit is voor mij net zo magisch als Access Consciousness dat voor mij is. Want voor mij was deze uitleg van mijn nichtje echt een eye-opener. Wellicht dat jullie dit allang wisten, maar voor het geval dat dit net zo nieuw is als voor mij, dan hoop ik dat jullie ook wat aan deze informatie zullen hebben. En in dat geval wens ik jullie ook veel succes met het ontcreëren van allerlei gedachten die eigenlijk totaal geen bijdrage zijn voor jou. 

 

 

p.s. Bedenk me net ineens dat Access Consciousness een tool (Interesting point of view that I have this point of view) heeft die eigenlijk hetzelfde beoogt.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Leyla Gok
5 jaar geleden

Zo herkenbaar, zo fijn dat je nichtje wel tot je doordrong💎❤🌟mooi en fijn,en cool dat je aan het helen bent en in de vraag blijft...was indeed een Ipov ben blij voor je dat je langzaam anders over jezelf denkt en voelt..mooi ook jou verhaal..liefs