Wat als je jezelf zou kunnen genezen?

Gepost 30-07-2016

Sinds ik met Access Consciousness in aanraking ben gekomen is mijn gezondheid behoorlijk verbeterd. Dat is natuurlijk fantastisch en ik begon mij een en ander af te vragen hoe dit nu toch eigenlijk mogelijk is. Dat ik dit resultaat al heb kunnen bereiken is niet alleen maar aan de bars en de diverse body processen te danken.

 

Tijdens 1 van mijn eerste classes begon ik over mijn chronische ziekte (een auto-immuunziekte). Voordat ik mijn hele drama kon vertellen stelde Merlijn Wolsink mij een vraag. Hij vroeg mij of die ziekte mij overkomen was of dat ik het zelf gecreëerd had. Moest daar wel eventjes over nadenken en mijn hersenen gingen op volle kracht.. en ineens wist ik het. Jeetje.. hoe was het mogelijk, ik had mijn ziekte zelf gecreëerd. Niet bewust natuurlijk, maar ik realiseerde mij dat dit het resultaat was van hoe ik in het leven stond. Al vanaf klein kind kreeg ik altijd te horen hoe lastig ik wel niet was. Ik voelde me totaal niet gewenst. En bij het minst geringste gaf ik mijzelf al de schuld en vond dat ik niets waard was. Voelde altijd maar de druk van mijn omgeving en mijn onvermogen. En zoals men weet is chronische stress niet goed voor ons. Daardoor kunnen cellen zich verkeerd gaan delen met welk gevolg dan ook. Dus dat ik een auto-immuunziekte had opgelopen werd mij gedurende die vraag ineens heel duidelijk. Klinkt raar, maar doordat ik me dat ineens begon te realiseren kon ik dus dingen gaan kiezen om het een en ander te veranderen. Access Consciousness stelt namelijk dat als iets niet werkt, je altijd een andere keuze kunt maken die dan wel voor je zal gaan werken.

 

Dus ik ben voor mezelf gaan kiezen. Dat en met alle bars sessies en body processen begon mijn gezondheid steeds beter te gaan. Ging zelfs zo goed dat ik na ruim 29/30 jaar ineens helemaal van de medicatie af kon en sindsdien ook nooit meer heb hoeven in te nemen. Zelfs niet nadat ik een ongeval had gehad (zie eerder blog). Door alles waarvan ik in de tussentijd bewust ben geworden, heeft mijn ziekte geen greep meer op mij. En voor mij bestaat het niet eens meer.

 

Wel heb ik nog last van een chronische verkoudheid / allergie. Lijkt nogal hardnekkig. Dus ben ik voor mezelf allerlei vragen gaan stellen. Wat is het waardoor ik na jaren nog steeds met deze allergie rondloop. En ineens begin ik mij af te vragen of bepaalde ziektes en aandoeningen niet meer met mentale of emotionele zaken te maken hebben. Wat nu als elke ziekte of aandoening een “mentale of emontionele“ oorzaak blijkt te hebben waar wij vaak nog niet eens bewust van zijn? Want hoe kan het dat de ene persoon wel kan genezen van bv kanker en al die vreselijke chemokuren en een ander het gevecht verliest. Die vraag intrigeert mij behoorlijk. En ik begin mij hoe langer hoe meer af te vragen of dat misschien te maken heeft dat degene die het overleven een bepaalde keuze maken en zich al dan niet bewust bezig beginnen te houden met het “mentale / emotionele” stuk. Dus vandaar mijn vraag: ”wat nu als wij onszelf kunnen genezen door eens naar de daadwerkelijke oorzaken te kijken en niet alleen de symptomen bestrijden?

 

Zoals jullie misschien al kunnen raden, ben ik hier nu zelf mee aan de slag gegaan. Waardoor is mijn allergie ontstaan? Wat heeft dit veroorzaakt? Als ik daar achter kan komen, denk ik echt dat ik hier ook weer vanaf zal gaan komen. Ben dus zeer benieuwd wat voor mooie ontdekkingsreis ik zal gaan maken. Op naar een nog betere gezondheid.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Leyla Gok
5 jaar geleden

Woorden schieten tekort en eer zo een herkenning...liefs Leyla💖💎🍀🌟💋