Holy moly

Gepost 14-08-2016

Zoals jullie in mijn laatste blog hebben kunnen lezen heb ik al jaren last van een chronische verkoudheid / allergie die nogal erg hardnekkig is. Na het schrijven van mijn blog ben ik hier inderdaad mee aan de slag gegaan. En om heel eerlijk te zijn, sta ik versteld van het resultaat.

 

Ik ben eens gaan bedenken wanneer mijn verkoudheid / allergie begonnen zou moeten zijn. En wat bleek, het is begonnen in het laatste levensjaar van mijn vorige kat. Ik kwam er toen achter dat hij kanker had en wist dus dat ik afscheid van hem moest gaan nemen. En heb toen mijn gevoelens weggestopt.

Vervolgens en ik eens gaan kijken waar de longen, keel en neus voor staan, want wellicht was hier juist de genezing te vinden. De keel staat voor communicatie. De longen staan voor verdriet. En waar de neus precies voor staat weet ik nog steeds niet, maar blijkbaar is dat niet meer nodig. Toen ik dus wist dat ik ergens een hoop verdriet had weggestopt en de wetenschap dat het dus met mijn kat te maken moest hebben, gebeurde er ineens heel veel. Doordat ik nu (dankzij Access Consciousness) regelmatig allerlei vragen stel, ging ik op een goede avond naar bed en ineens werd ik intens verdrietig, heb toen zeker een tijd in bed liggen huilen. Voelde allerlei oude pijnen / verdriet die ik jarenlang bij mij had gedragen. Heb vreselijk liggen huilen en kreeg een bizarre ervaring die blijkbaar nodig was voor mijn verbetering. En na die nacht merkte ik ineens dat er ineens veel begon te verschuiven. Dat ik ineens veel meer lucht had en veel minder last van slijmvorming. Dit verraste mij behoorlijk maar ik was hier wel al heel erg blij mee.

 

En na die keer heb ik nog een keer een mega jankbui gehad. Dat werd door mijn moeder getriggerd. Toen kwam er nog meer oud zeer uit. En weer merkte ik twee dagen later dat mijn toestand opnieuw flink verbeterd was. Ik ben er helaas nog niet helemaal vanaf, maar ik merk wel dat ik er nu wel voor 90% vanaf ben. Ben er van overtuigd dat die laatste 10% ook nog wel gaat lukken.

 

Moet wel bekennen dat ik vanaf mijn blog ook begonnen ben om dagelijks Core (van Rain) in te nemen. En juist mede het feit dat ik dit ben gaan doen en dus ben gaan kijken naar de reden van het ontstaan van mijn verkoudheid / allergie, denk ik dus dat het zo hard is gegaan.

 

Dus voor mij is het nu wel duidelijk dat ziekte veroorzaakt wordt door emotionele of traumatische ervaringen die niet goed verwerkt worden. En dit kan dus al jarenlang geleden (of misschien zelfs in vorige levens) ontstaan zijn.

 

Okee, in tegenstelling tot wat ik dacht, hoef je dus blijkbaar niet precies uit te vinden wat nu de exacte oorzaak is van je ziekte of aandoening. Wellicht is het dus al voldoende om uit te vinden wanneer het (ongeveer) begonnen is en wat er toen in je leven speelde. En hoef je dus helemaal niet door al die pijnlijke of vervelende emoties heen te worstelen. Dat was in mijn geval in ieder geval niet nodig.

 

Ik vraag me nu dus af hoeveel mensen zichzelf zouden kunnen gaan genezen door eens op deze manier met hun ziekte of aandoening aan de slag te gaan. Ik wens iedereen die dit werkelijk gaat doen en hiermee aan de slag gaat, heel veel sterkte en succes. Wat zal er allemaal mogelijk zijn dat je zelf niet voor mogelijk had gehouden?

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Hanneke
8 jaar geleden

Hi Annette,
Wat fijn om te lezen dat de bars je heeft kunnen helpen lekker te ontspannen en te laten slapen na alle zorgen en slaap tekort van de afgelopen dagen. Leuk dat je binnenkort weer langs wil komen voor een afspraak.

Annette Kloosterboer
8 jaar geleden

Hoi Hanneke, dit is niet een reactie op je blog. Ik wil alleen graag zeggen tegen jou en tegen iedereen wat een geweldige uitwerking de BArs heeft.
Ik was gisteren bij je met een knallende hoofdpijn wegens zorgen en dus slaaptekort. Al heb ik bij jou in de stoel niet geslapen, toch was mijn hoofdpijn weg toen ik opstond. Schouders voelden veel ontspannener aan. Vannacht als een blok geslapen en helder in mijn hoofd terwijl ik normaliter dan juist duf ben.
Ik maak gauw weer en afspraak met je! Dit is voor herhaling vatbaar! Dank je wel.