Weer terugwandelen naar mijn eigen kern

Gepost op 07-08-2022

Onlangs heb ik mijn verhaal over mijn reis in 6 delen verteld. Dit omdat ik anderen, die zich momenteel verre van happy voelen, wil laten inzien dat je dingen wel degelijk kunt veranderen zodat je weer volop in levensvreugde kunt stappen.

 

Toen ik mijn reis startte, voelde ik mij helemaal niets waard en doodongelukkig. Mijn gehele leven heb ik mij een buitenstaander gevoeld. Vanaf mijn derde levensjaar ben ik mij al gaan aanpassen aan anderen in de hoop dat mensen mij dan eindelijk eens zouden accepteren. En daarmee liep ik steeds verder en verder van mijn kern van die ik werkelijk ben vandaan. 

 

Wij mensen willen namelijk graag leuk en aardig gevonden worden. We willen nu eenmaal heel graag in of bij een groep horen en zullen wij er daarom ook van alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Is zelfs een oerinstinct om te kunnen overleven. Zelfs als wij daarmee onszelf die wij in de kern zijn, daarvoor moeten opgeven. 

 

Dat heb ik dus ook altijd gedaan. En dat bracht mij eigenlijk alleen maar meer en meer verdriet en dat ik mij nooit gewenst voelde. Totdat wij dus dankzij Rutte in lockdown moesten. Ik heb altijd al goed alleen kunnen zijn, dus mij konden zij mij daar niet mee raken. Sterker nog, het heeft juist ervoor gezorgd dat ik eindelijk voor mijzelf begon te kiezen. Ik was inmiddels al jarenlang bekend met Access Consciousness en ook dankzij mijn trainingen bij Leonie van Set Yourself Free en Nine Star Ki was daar wel al verandering in gekomen, maar pas met de lockdown in 2020, besloot ik dat ik er helemaal klaar mee was om mij nog aan anderen aan te passen. En dat doe ik dus ook niet meer. Uiteraard hou ik wel rekening met anderen, maar als ik ergens geen zin in heb, dan kies ik heel spijtig voor de ander toch voor mijzelf. En hoe meer ik voor mijzelf begon te kiezen, hoe meer ik mijzelf aardiger begon te vinden. En dankzij mijn training Release your Shadow van Sjoukje (van Proud to be stout) lukte het mij zelfs om ook mijn minder leuke kanten langzaam aan te accepteren. 

Verder ben ik reuze blij dat ik ook besloten heb om mijn vastgeroeste overtuiging “niemand zit op mij te wachten” aan te pakken. Dankzij drie coaches is het mij eindelijk gelukt om die overtuiging dusdanig te veranderen dat ik het idee heb dat ik mij daar nu niet langer door tegen laat houden. Eindelijk heb ik geleerd om mijzelf te accepteren voor wie ik ben, met al mijn goede en slechte kanten. En zal ik jullie een geheimpje vertellen? In wezen ben ik dus gewoon maar een simpele ziel die zich eigenlijk alleen maar gewoon vrij, gelukkig en dankbaar wil voelen. 

 

Tijdens de afgelopen jaren waarin ik dus op zoek was om mij weer gewoon gelukkig en content te voelen, heb ik een aantal mooie inzichten mogen ontvangen en lessen mogen leren, welke ik uiteraard met jullie zal delen. Maar daar zal ik jullie een volgende keer meer over vertellen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.