Gezondheid

De laatste tijd ben ik aan het nadenken wat ik nu eigenlijk precies wil. Gezien mijn huidige situatie kom ik er maar niet aan toe om actief met Magical Healing Touch bezig te zijn. Naast mijn kantoorbaan blijft er op dit moment erg weinig tijd over om ook nog eens tijd en energie in een eigen bedrijf te stoppen.

 

Ik zie iedereen allerlei mooie dingen creëren en ik kom eigenlijk maar tot niets. Vandaar dat ik mij afvraag wat ik nu precies zou willen met mijn toekomst. En daar zit voor mij dus een lastig probleempje. Eigenlijk ben ik iemand die redelijk van dag tot dag leef. Maak nauwelijks toekomstplannen. Alleen als het om bepaalde zaken (bv Access classes) gaat, maak ik langere termijn plannen. Maar verder vind ik het blijkbaar erg lastig om allerlei plannen te maken voor mijn toekomst.

 

En gezien het feit dat ik ook eigenlijk helemaal niet weet wat mijn sterke punten zijn, weet ik dan ook niet wat ik allemaal zou kunnen gaan doen. Binnenkort ga ik een online challenge “Erkenning” doen bij Ivana Faber (Certified Facilitator van Access Consciousness) in de hoop hier toch eens meer duidelijkheid over te gaan krijgen. Want als we allerlei dingen zouden gaan erkennen, wat zou er dan allemaal mogelijk gaan zijn? Omdat ik weet dat ik hier aan mee ga doen, ben ik nu wel aan het kijken wat ik in de afgelopen 3 jaar allemaal al hebt bereikt. En als ik eerlijk ben, is dat toch best wel veel.

 

En toevallig las ik gisteren een stukje op facebook over “de lepeltjes theorie” en zo ontstond er dus een idee voor een nieuwe blog.

 

In dat stuk verteld iemand die Fibromyalgie heeft hoe zij een vriend van haar duidelijk probeerde te maken hoe zij haar leven met die ziekte beleefde. Dat niemand aan de buitenkant kan zien wat voor impact deze ziekte op haar leven heeft. Ze gebruikte hier lepels voor. Zij gaf haar vriend dus een flink aantal lepels in zijn handen. Elke lepel stond voor energie. En elke activiteit die hij moest doen, kostte hem een lepel. En al heel snel was hij al die lepels kwijt terwijl hij nog maar aan het begin van de avond was. Toen pas begreep hij wat zij hem al jarenlang probeerde duidelijk te maken. En dat zij waarschijnlijk tot aan haar dood met deze ziekte moet blijven leven omdat er geen goede behandeling voor is.

 

En ik begreep haar verhaal helemaal. Ik weet hoeveel energie pijn kost. En ik weet hoe het is om je zo te voelen. Hoewel niemand dat aan je kan zien, je toch echt niet gezond bent en je altijd maar moe voelt. Herken dat allemaal. Ik heb ook gedacht dat ik moest leren leven met mijn ziekte. Maar inmiddels weet ik dat het anders kan.

 

En om dan weer terug komen op erkennen, er is iets dat ik nu wel kan erkennen. Want mijn allergrootste verandering in de afgelopen 3 jaar is mijn gezondheid geweest. Al vanaf kinds af aan, heb ik een chronische auto-immuunziekte gecreëerd. Echter dat heb ik mij toen nooit gerealiseerd. Op mijn 11e jaar heeft mijn ziekte zich voor het eerst gemanifesteerd. En eigenlijk sinds 3 jaar kan ik zeggen dat ik de afgelopen 2 jaar geen ziekte verschijnselen meer hebt gehad. Dat heb ik toch echt aan Access Consciousness te danken.

 

Door al die cursussen die ik volg, is mijn bewustzijn best wel gegroeid. Zo heb ik geleerd dat wijzelf onze realiteit creëren. Vond dat eerst best wel moeilijk want je kiest er toch niet voor om ziek te worden? Maar naarmate mijn bewustzijn groeide, begon ik in te zien dat ik (door allerlei factoren) inderdaad mijn ziekte had gecreëerd.

 

Vanaf mijn peuter/kleutertijd heb ik mij al niet gewenst gevoeld. Blijkbaar was ik zo “anders” dat men niet zo goed wist hoe met mij om te gaan en mij liever zagen gaan dan komen. En heb ik mij dus al van kleins af aan altijd maar aangepast in de hoop dat mensen mij dan toch niet zouden negeren, waardoor ik steeds verder van mezelf af kwam te staan. Al vanaf peuter-zijnde heb ik mij niet gewaardeerd of geliefd gevoeld. Daardoor begon ik mij steeds minderwaardiger te voelen. En op een gegeven moment werd dat zelfs zelfhaat. En dat is dus hoe ik mijn eigen ziekte heb gecreëerd. Dat het een keer mis moest gaan, was ineens zo ontzettend duidelijk voor mij. Door de langdurige stress en intens sombere buien waar ik last van had, zijn mijn cellen verkeerd gaan delen en is zo mijn ziekte ontstaan. Ik heb het geluk gehad dat ik dus een auto-immuunziekte heb gecreëerd en geen kankervorm, anders had ik deze blog wellicht niet eens kunnen schrijven.

 

Dankzij Access heb ik daar dus inzichten in mogen krijgen en heb ik al vele dingen los mogen gaan laten en heb ik steeds meer andere keuzes kunnen gaan maken. En ik was er klaar mee om altijd maar klachten van mijn ziekte te ondervinden. Dus heb ik er blijkbaar voor gekozen om beter te worden of in ieder geval geen last meer van allerlei fysieke klachten te hebben. Dankzij de bars en diverse bodyprocessen heb ik steeds meer zaken kunnen loslaten (zowel uit mijn hoofd als mijn lichaam). Na ruim 29-30 jaar kan ik nu zeggen dat ik al ruim 2 jaar helemaal verlost ben van allerlei medicijnen. En fysiek voel ik mij gewoon goed. Verder heb ik veel meer energie dan ik mij kan heugen. Had het nooit gedacht, maar blijkbaar kun je je ziekte toch overwinnen.

 

En door alles wat ik zelf heb mee gemaakt, ben ik er inmiddels van overtuigd geraakt dat ziekte altijd een emotionele oorzaak heeft (kunnen uiteraard ook meer oorzaken zijn). Dat een ziekte dus getriggerd wordt door een trauma of emotionele gebeurtenissen die niet goed verwerkt zijn. Kan in mijn ogen zelfs iets zijn wat al tijdens de zwangerschap is voorgevallen. En wellicht ook wel door iets uit een vorig leven wat je met je mee draagt in dit leven. Ik weet dat er maar heel weinig mensen dit kunnen lezen of begrijpen. Vooral degenen die met allerlei vervelende ziektes kampen. Maar wat als ik gelijk zou hebben?

 

Wat als je jezelf dus kunt genezen? Gezien mijn eigen ervaring geloof ik volledig in het zelf genezend vermogen van het lichaam. Alles wat je hiervoor nodig hebt, is vertrouwen. Vertrouwen in je eigen lichaam (wat soms wel moeilijk kan zijn) en dat er veel meer mogelijk is dan je voor mogelijk houdt.

 

Dat is in ieder geval hoe ik tegenwoordig met allerlei klachten omga. Ik ga na wanneer iets begonnen is en wat er toen speelde. Als ik dat weet en ik een of meerdere processen (van de 3-daagse body class) bij mijzelf doe, weet ik dat mijn lichaam dit echt kan veranderen.

 

En ik ben ervan overtuigd dat iedereen dat dus kan. Het enige wat je blijkbaar hoeft te doen, is andere keuzes te gaan maken dan je tot nu hebt gemaakt. Mijn ervaring is dat dit iets is wat wel eens erg lastig of eng is voor de meeste personen. Maar als jou dat wel lukt, wat zal er dan allemaal mogelijk gaan zijn?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.