Vaarwel 2015, Hallo 2016

Posted 27-12-2-15

Zoals jullie op mijn “wie ben ik” pagina hebben kunnen lezen, ben ik begin dit jaar Access Consciousness Bars Facilitator geworden omdat ik zelf erg enthousiast ben over wat Access Consciousness voor mij heeft veranderd en ik dat anderen ook gun. Echter de mensen in mijn omgeving die ik over de Bars vertelde, bleken tot nu toe geen interesse te hebben om een bars sessie bij mij uit te proberen. Natuurlijk vind ik dat jammer, maar ach, wellicht zijn mensen toch wat terughoudend om een leven met meer gemak te hebben aangezien ze daar niet in geloven. Wie ben ik om dat te veroordelen? Want dat de bars sessies je leven kunnen veranderen kan ik absoluut beamen. Mijn leven is totaal niet meer hetzelfde als in 2014 of eerder. Wat het bij mij veranderd heeft? Als je dat wil weten, lees dan gerust verder.

 

In maart 2014 heb ik mijn eerste bars sessie (gegeven door Hans van Tol) ontvangen. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Al na 10-15 minuten was mijn hoofd helemaal leeg van welke gedachte dan ook. Wat een rust en opluchting zeg. Na een behandeling van 1,5 uur ben ik weer naar huis gegaan.. met een leeg hoofd en voelde mij heerlijk ontspannen. Toen ik naar huis reed, merkte ik dat mijn schouders en nek veel beter aanvoelden. En tegen de tijd dat ik thuis kwam, barstte ik van de energie en heb ik tot 2 uur ’s nachts mijn huishouding en administratie zitten te doen. En nog was ik niet echt moe. De volgende dag stond ik al om half 9 compleet uitgerust naast mijn bed. Iets wat ik al in geen jaren had ervaren. Dus ik wist zeer zeker dat ik nog wel vaker zo’n bars sessie zou willen ondergaan.

 

Een paar weken later, vroeg Hans mij spontaan of ik de volgende dag iets te doen had. Toen ik liet weten dat ik geen plannen had, vroeg hij mij of ik het leuk zou vinden om de Bars zelf te leren. Dan kon ik in het vervolg met anderen uitwisselen en zelfs mensen gaan behandelen. Gezien het effect dat het op mij had gehad, heb ik meteen ja gezegd. En zo zat ik de volgende dag dus samen met Hans in Egmond aan Zee om zelf de Bars te leren. En dat was de beste investering die ik ooit had kunnen maken. En na het volgen van in totaal 4 bars classes in 2014 heb ik dan ook besloten om begin 2015 Bars Facilitator te worden.

 

Naast de Bars heeft Access Consciousness nog veel meer cursussen om meer bewust te worden van alles en nog wat, op welk gebied dan ook. Dus besloot ik naar wat cursussen te gaan. En ik werd steeds enthousiaster van wat er, dankzij Access Consciousness, voor mij veranderde. Ik voelde me steeds vrolijker worden. En kreeg steeds minder last van mijn zwaarmoedigheid. Voelde me ook steeds minder alleen. Tevens merkte ik dat mijn gezondheid ook steeds beter begon te gaan. Zeker na het volgen van de 3-daagse bodyproces class. Na ruim 29 – 30 jaar zware medicijnen te hebben geslikt ben ik sinds maart 2015 volledig zonder medicatie en ik voel me fantastisch.

 

En verder ben ik van iemand wiens leven bestond uit alleen werken, op de bank tv kijken en slapen, veranderd in iemand die bijna nooit meer thuis is. Ben nog zelden het hele weekend thuis. Zelfs door de weeks ben ik ‘s avonds vaak weg. Ben dan vaak naar een cursus of een bars of body swap toe. Ik geniet hier namelijk zelf zo van.

 

Wat heeft het nog meer bij mij veranderd… nou deze website en blog bijvoorbeeld. Als iemand vorig jaar gezegd had dat ik een eigen website zou hebben of deze blog zou schrijven, had ik die voor gek verklaard. Zoiets zou ik toch nooit zelf kunnen creëren. En geloof het of niet.. het bouwen van mijn site ging vanzelf. Was nieuwsgierig hoe zoiets ging. Alles leek als vanzelf te gaan en voordat ik er erg in had, was het uren later en had ik mijn site zover klaar dat ie online kon. Nadat ik mijn domeinnaam aangevraagd had, heb ik de site inderdaad online gezet. Vond ik best wel spannend. Hoewel ik er zelf best wel tevreden over was, vroeg ik mij af hoe anderen het zouden vinden. Uiteraard is het geen professionele site, maar voor een amateur vind ik het best wel okee uitzien. En ik was eerlijk gezegd aangenaam verrast dat ik best wel een hoop leuke en positieve reacties ontving van mijn omgeving. Hoe wordt het nog beter?

 

En zo er zijn eigenlijk nog wel een aantal dingen te verzinnen die ik het afgelopen jaar gedaan heb, waar ik mezelf mee verrast heb en wat ik van te voren nooit had kunnen bedenken. Dankzij de classes, processen en tools van Access Consciousness word ik steeds meer mezelf en onderneem ik steeds vaker dingen die nieuw voor mij zijn en die ik dan zelfs leuk vind. Sommige dingen vind ik dan toch niet zo leuk als ik had verwacht, maar dan heb ik het in ieder geval wel geprobeerd. De mantras van Access zijn “To empower people to know that they know” en “ all of life comes to me with Ease, Joy and Glory”. En inderdaad in mijn geval lijkt dat inderdaad te kloppen.

 

Het feit dat er tot nu toe nog niemand zich voor een bars- of bodyproces behandeling heeft aangemeld, vind ik uiteraard ergens wel jammer, maar ik ben ervan overtuigd dat dingen lopen zoals ze moeten lopen en dat mijn tijd echt nog wel zal komen. Bovendien heb ik inmiddels dankzij de coachingsessies met Kalpana Raghuraman (een Certified Access Consciousness Facilitator) besloten om nu eerst lekker aan mezelf te blijven werken. En om te genieten van wat ik momenteel allemaal beleef en van wat ik inmiddels al wel heb bereikt. En dankzij Access Consciousness weet ik inmiddels ook dat wij zelf ons leven kunnen creëren. Ik zie wel wat er nog allemaal gecreëerd wil gaan worden in de toekomst. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in.

 

Wat mij betreft is 2015 voor mij een top jaar met veel positieve veranderingen geweest. En ik ben dan ook zeer benieuwd naar wat 2016 mij allemaal zal gaan brengen. Ik kijk er in ieder geval met plezier naar uit.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Hanneke
8 jaar geleden

Dank je wel Anneke. Zelf ben ik zoals je weet heel erg enthousiast over Access Consciousness en wat het tot nu toe al voor mij gedaan heeft. En wellicht dat mijn verhaal andere mensen kan inspireren om ook volledig voor zichzelf te kiezen. Want hoe fijn is het om je eindelijk eens helemaal vrij te voelen van alle belemmeringen waar we vaak zo gewend aan zijn?

Ik wens jou ook een heel mooi en fijn 2016 toe en we zullen elkaar inderdaad ongetwijfeld regelmatig tegen gaan komen in 2016 :-)

Anneke Jansen
8 jaar geleden

Mooi om te lezen, Hanneke èn inspirerend ! Dank je wel ! Ik wens je een prachtig 2016 waarin we elkaar ongetwijfeld vaak zullen ontmoeten ! Heel veel liefs, Anneke