Wat als jij en jouw lichaam met elkaar zouden gaan communiceren?

Gepost 17-04-2016

Sinds ik met Access Consciousness bezig ben is mijn gezondheid zienderogen vooruit gegaan. In ieder geval zijn er voor mij twee facilitators die mijn kijk op mijn lichaam compleet veranderd hebben. 

 

De eerste facilitator was Kacie Crisp. Een Amerikaanse facilitator die mij de vraag stelde: “Als je lichaam een hond was geweest, zou ie dan nog steeds bij jou zijn?”. Auch.. mmm.. dat zette mij wel aan het denken. Kan je verzekeren dat als mijn lichaam een hond geweest zou zijn, was het allang van mij vandaan gevlucht. Ondanks mijn herhaaldelijke mishandeling van mijn eigen lichaam (qua eten/drinken en gedachten) leef ik nog steeds en is het dus nog steeds bij mij. Kacie gaf aan dat ik mijn lichaam dus wel heel erg dankbaar mocht zijn dat het maar met mij uithoudt. En ze had uiteraard gelijk.

 

De andere facilitator is Merlijn Wolsink geweest. Tijdens een class kwamen we ineens op het onderwerp van mijn gezondheid. Dat ik een auto-immuunziekte heb. Hij stelde mij de vraag: “Is die ziekte je overkomen of heb jij die zelf gecreëerd?” Mmm daar moest ik natuurlijk wel even over nadenken. En mijn gedachten gingen als razende zoeken naar het antwoord. En tijdens dat korte denkproces kreeg ik ineens allerlei inzichten. Maar ik wist ineens wel dat ik mijn ziekte zelf gecreëerd had.

 

Zoals men wellicht weet, kan een auto-immuunziekte ontstaan door een verkeerde celdeling. En ik weet inmiddels dat ons denken een heel belangrijk onderdeel kan zijn bij het misgaan bij een gezonde celdeling . En gezien de dingen die gebeurd waren in mijn jeugd, alle stress en verdriet waar ik continu in had gezeten, vond ik het dus totaal niet vreemd dat dit invloed had gehad op mijn celdeling. Ik had natuurlijk niet bewust gekozen voor mijn SAPHO-syndroom (een verzameling van enkele bot- en huidziekten en wat staat voor synovitis, acne, pusulose, hyperostose en ostitis), maar dat ik een auto-immuunziekte had gekregen vond ik ineens heel logisch.

 

Toen ik dus antwoordde dat ik mijn ziekte zelf gecreëerd had, feliciteerde Merlijn mij. Uiteraard was ik compleet verbaasd met die reactie en ik antwoordde “ja leuk.. maar wat heb ik hier nu aan?” Toen antwoordde hij: “Nou iets wat je dus zelf gecreëerd heb, kun je dus ook weer zelf ontcreëren”. Klinkt logisch.. maar hoe doe je zoiets? Ook daar had hij natuurlijk een antwoord op. “Nou daar ben je dus al flink mee bezig door te hebben gekozen voor Access Consciousness”. En hij bleek gelijk te hebben.

 

Door de diverse classes die ik inmiddels gevolgd heb, ben ik steeds bewuster geworden van een aantal zaken. En vooral op het gebied van mijn lichaam ben ik behoorlijk bewust geworden. Ik ben compleet enthousiast over de diverse bodyprocessen die Gary Douglas en Dain Heer hebben ontdekt. Want dat mijn gezondheid zo sterk verbeterd is, heb ik mede te danken aan een aantal bodyprocessen die Access Consciousness rijk is. Na ruim 29/30 jaar op medicijnen geleefd te hebben, leef ik nu al meer dan jaar zonder medicatie.

 

Inmiddels ben ik mijn lichaam erg dankbaar voor wat het voor mij gedaan heeft en nog steeds voor mij doet. Helaas ben ik wel flink wat gewicht aangekomen.. totdat ik mij besefte dat ik eigenlijk nog helemaal niet met mijn lichaam communiceerde. Ik had al vaker gehoord en gelezen dat dat best wel belangrijk onderdeel is, maar had daar eigenlijk nog nooit iets mee gedaan. Dus besloot ik enige tijd geleden om dat toch maar eens te gaan doen. Zeker nadat ik dus zo in gewicht begon toe te nemen. En ik dacht daar vooral aan als ik me weer eens niet had kunnen inhouden en flink had zitten eten en snoepen. En nog steeds trouwens. Dan vraag ik mijn lichaam wat er allemaal mogelijk is om toch niet nog zwaarder te worden. En geloof het of niet.. het lijkt echt te werken. Verder heb ik de vraag aan mijn lichaam gesteld om mij te laten zien hoe het er zelf uit wil zien. Ik weet hoe ik eruit wil zien maar het is niet gezegd dat mijn lichaam daar ook zo over denkt. Dus dat wat wij beide willen waarschijnlijk helemaal niet overeen zal stemmen. Dus probeer ik meer naar mijn lichaam te luisteren en ik wacht rustig af wat mijn lichaam me zal gaan laten zien. Ben natuurlijk reuze nieuwsgierig wat het eindresultaat zal gaan zijn.

 

Dus inmiddels weet ik dat het echt werkt om met je lichaam te communiceren.. zonder enig vorm van oordeel trouwens, want zodra je in de veroordeling zit, is het onmogelijk om dingen te kunnen veranderen omdat je dan alles blokkeert. Dus ik daag jullie uit om eens met je eigen lichaam te gaan communiceren als je dat niet al van nature doet. Ben reuze benieuwd naar wat er allemaal bij jullie zal gaan veranderen. Heel veel succes in ieder geval.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.