We creëren zelf ons leven

Gepost op 10-08-2022

Bij Access Consciousness leerde ik al vrij snel dat iedereen zijn eigen leven creëert. En dat wij en wij alleen dus zelf verantwoordelijk zijn voor alles wat in ons eigen leven verschijnt. Uiteraard had ik daar heel veel moeite mee, want er gebeurde ook dingen waar ik totaal niet om gevraagd had. Je kunt toch immers geen invloed hebben hoe een ander reageert?

 

Het heeft dan ook best wel lang geduurd voordat dit kwartje viel en hoe lastig ik dat ook vond, in mijn ogen klopt dit wel als dus men zegt, "je creëert je eigen leven". Het is namelijk onze eigen mindset en vooral overtuigingen (veelal compleet onbewust, namelijk te weten 97%) wat er voor zorgt hoe wij ons leven ervaren. Het universum geeft ons immers altijd datgene wat wij (veelal onbewust) uitzenden.

 

In mijn geval waren mijn overtuigingen zeer negatief. Ik had een hoop negatieve identiteitsovertuigingen en was daardoor erg negatief ingesteld. Niet zo verwonderlijk als jij je begint te beseffen dat de eerste 7 levensjaren cruciaal zijn voor de rest van jouw leven. Alles wat jij als kind gedurende die eerste 7 levensjaren opzuigt, vormt immers jouw basis. Dus als jij al vanaf kleins af aan een hoop negatieve ervaringen hebt opgedaan, dan zal je wellicht wel kunnen begrijpen dat jouw zelfbeeld niet al te best zal zijn. En dat de kans dan een stuk groter is, dat je hier vervolgens jarenlang mee loopt te worstelen. 

 

Daarom is zelfontwikkeling in mijn ogen zo belangrijk. Daarvoor moeten wij echter wel bereid zijn om dingen waar wij minder blij mee zijn aan te gaan kijken en daar vervolgens mee aan de slag gaan zodat wij ons leven kunnen verbeteren, zonder dat het ten koste gaat van anderen. En daarbij is het aankijken van onze innerlijke kind(eren) ook erg belangrijk. 

 

Helaas hebben mijn ouders dus nooit naar hun stukken gekeken. Want zoiets deed die generatie niet. En zo jammer, want onlangs werd mij een aantal zaken ineens een stuk helderder. Doordat zij dit nooit hebben gedaan en/of aan zelfontwikkeling gedaan hebben, hebben zij hun pijnstukken nooit kunnen oplossen en het aan mij en mijn zus doorgegeven. Hoewel zij mij ongetwijfeld een veel beter leven hadden gegund, heb ik dus compleet onbewust hun stukken geërfd. Juist datgene waar zij mij voor hadden willen behoeden, heeft ervoor gezorgd dat dit alleen maar averechts heeft gewerkt en ik mij alleen maar doodongelukkiger ging voelen. Als zij dit zouden hebben geweten en ervoor gezorgd zouden hebben om aan hun zielspijnen te werken, hadden mijn zus en ik een heel ander leven gehad. 

 

Aan de andere kant, juist doordat zij dit nooit gedaan hebben, heb ik nu achteraf gezien een hoop mooie lessen mogen leren. Ik ben letterlijk van het donker naar het licht toe bewogen. Tijdens mijn Soulkey Journey werd mij dit nog eens een stuk duidelijker. Daar kwam ik erachter dat ik mij uit het duister mocht worstelen om weer terug naar het licht te kunnen keren. En zoals Anne, die mij bij mijn reis begeleidde, aangaf mocht ik zelfs weer mijn licht volop laten schijnen. Nog steeds geen flauw idee hoe ik dat zou kunnen doen, wellicht dat ik daar ooit nog het antwoord op zal vinden. 

 

Maar goed, hoewel ik daar dus zelf heel veel moeite mee gehad heb om deze uitspraak te kunnen begrijpen, snap ik dit nu wel. Iedereen creëert zijn/haar eigen leven. En uiteraard snap ik nog lang niet altijd hoe ik bepaalde zaken nu precies heb gecreëerd, zeker niet als er anderen in het spel zijn, maar door dit gegeven te leren accepteren, weet ik ook dat ik dingen dus ook weer kan veranderen. Tenminste als ik bereid bent om niet in de slachtofferrol te stappen of juist zou besluiten om daar uit te stappen, en het heft weer in eigen hand neem. En geloof mij, ook ik heb hier nog volop werk in te doen maar werk ik hier wel aan. Echter heb ik hier ook nog een weg in te volgen. En daarbij is Access Consciousness dus een zeer belangrijk onderdeel in mijn leven gebleken. Juist door dan in de vraag te gaan, kunnen er dingen ineens als vanzelf shiften. En ook al ontvang ik niet gelijk mijn antwoorden, inmiddels weet ik dat het ineens naar mij toe kan komen. Daar heb ik inmiddels wel genoeg voorbeelden van. 

 

Verder is een van de belangrijkste vragen die iemand zichzelf altijd zou moeten stellen “waar word ik nu echt blij van?” In plaats van aan te geven wat je niet wil, zou je jezelf dus juist moeten vragen “wat wil ik nu wel?”. Want het universum zal je terwille zijn om jou datgene te geven waar je om vraagt echter het is niet bekend het woordje “NIET”. Dus als iemand iets vervelends op haar/zijn pad krijgt en zegt “dit wil ik niet” wat denk je dan dat het universum denkt dat je zegt? Juist ja en zal het er dus voor zorgen dat je nog meer van datgene zal gaan ontvangen. Uiteraard hoeft men mij niet te geloven. Ik zeg alleen maar, probeer het maar eens een poosje uit. Door dit te gaan doen, heb ik al bijzondere mooie dingen mogen ervaren. Dus als je in een situatie zit waarin jij je niet happy voelt, ga dan eens uitspreken wat je wel graag wil. Hou er rekening mee dat het wel eventjes kan duren voordat het zich aandient, dus geef niet te snel op. 

 

En als iemand nu gelijk denkt aan geld, dan zal dit een behoorlijk uitdaging voor je kunnen worden. Want aan geld zit namelijk de meeste overtuigingen vast. Veelal zullen dat dus onbewuste overtuigingen zijn, iets wat er al in de kinderjaren ingeslopen is. Het is dus erg belangrijk dat wij eerst alle overtuigingen die wij rondom dit onderwerp hebben, gaan aankijken en gaan transformeren. Want we kunnen onszelf wel miljonair wensen, zolang wij bepaalde overtuigingen hebben of moeite hebben om werkelijk alles te kunnen ontvangen wat er op ons pad komt, is de kans erg groot dat dit bij een droom blijft. Wat volgens mij ook nog een rol speelt is de reden waarom wij dan zo graag miljonair zouden willen zijn. Als dat te maken zou hebben omdat wij denken of leven in tekorten dan is dat dus precies wat het universum oppikt en zullen wij juist meer van die tekorten ontvangen. Kortom in mijn ogen zal geld dus een gigantische uitdaging gaan zijn om met dit experiment te beginnen. Ik zou daarom dan ook aanraden om eerst met iets anders te beginnen. 

 

Voor degenen die hiermee aan de gang gaan en dit gaan uitproberen, ben ik reuze benieuwd naar de resultaten hiermee. Zou het leuk vinden als jij dan jouw ervaringen zou delen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.