Methode matheij

Methode Matheij is ontwikkeld door Anita Matheij, die haar praktijk “De Kinderpraktijk” in Soest heeft. Doordat zij zich afvroeg of behandelingen niet sneller, leuker en gemakkelijker konden, besloot zij haar eigen behandelvorm te ontwikkelen waarbij een coach of therapeut snel en eenvoudig tot de kern van een probleem kan komen en dat dan in een korte periode op te kunnen lossen.

 

Methode Matheij bestaat uit drie verschillende behandelingen, waarbij gebruik gemaakt wordt van de eigen wijsheid van het lichaam. Door met de wijsheid van het lichaam te werken, begeleid ik een client om zelf haar/zijn eigen antwoorden te vinden. 

 

 

Beter in Balans

 

Beter in Balans is een snelle en krachtige behandeling om af te rekenen met hardnekkige klachten en die een omslag teweegbrengt in het doen, denken en voelen. 

 

Beter in Balans werkt goed bij diverse angsten, fobieën, pijnklachten en vermoeidheid. Het is een effectieve manier om de balans op het lichamelijke, geestelijke en spirituele vlak te herstellen. 

 

Bij deze behandeling mag jij zelf aangeven waar je aan wilt werken en waar je meer gemak mee wilt hebben of wat jou gelukkiger zou maken. Vervolgens ga ik aan de hand van een door jou gekozen situatie kijken waar het lichaam hulp kan gebruiken om datgene waar jij hinder van ondervindt, los te kunnen laten. Met behulp van een spiertest kan ik uitvinden hoe ik jou en jouw lichaam daarin kan begeleiden. Zodra jouw lichaam aangeeft waar iets opgeruimd mag worden, geef ik jou aan hoe jij dit zelf kunt opruimen.  

 

 

De Reis naar Binnen

 

De Reis naar Binnen is een manier om blokkades op te sporen en op te ruimen waarbij je gebruik maakt van de wijsheid van het lichaam en is een ontdekkingsreis in jezelf, waarbij je je eigen antwoorden en oplossingen kunt vinden. 

 

De Reis naar Binnen werkt goed om tot de kern van een vraag, probleem of klacht door te dringen. Hierbij wordt gebruik gemaakt met het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door contact te maken met de wijsheid van het lichaam, kun je pijn en blokkades opzoeken en opruimen, verborgen patronen ontdekken en in jouw eigen kern/kracht komen. 


Bij deze behandeling gaan wij, na een kort voorgesprekje, aan de slag met datgene waar jij graag aan zou willen werken om dit te kunnen veranderen. Vervolgens mag jij mij meenemen op reis in/door jouw lichaam. Door de vragen die ik jou stel, zul jij in staat zijn om te weten waar je in jouw lichaam moet zijn om datgene waar je last van hebt te kunnen gaan oplossen. Door (middel van diverse vragen en) te vertrouwen op de wijsheid van jouw lichaam, zul jij in staat zijn om zelf de antwoorden te vinden die je nodig hebt om dat te kunnen veranderen. Tijdens deze reis begeleid ik jou dus eigenlijk naar jouw eigen weten. 

 

 

Werken met Dwarsliggers

 

Werken met Dwarsliggers is een effectieve methode om oude, niet meer werkende overlevingsmechanismen te elimineren en te vervangen door nieuwe, behulpzame mechanismen waardoor men gemakkelijker veranderingen kan doorvoeren. 

 

Een Dwarsligger is een onderdeel van jouw persoonlijkheid dat kan gaan dwarsliggen op het moment dat jij iets wil veranderen, waardoor jij jouw doel maar niet kunt bereiken. Wat jij ook probeert, wil dat maar niet lukken. Dit komt dan doordat je van binnenuit wordt tegengewerkt. 

 

Dan is er vaak sprake van Dwarsliggers die ervoor zorgen dat jij niet verder kunt komen. Dwarsliggers zijn mechanismen die jij ooit in het leven geroepen hebt om jou te helpen in bepaalde situaties. Op het moment dat jij iets onderneemt wat buiten jouw comfortzone ligt, denken zij jou te moeten beschermen. Deze beschermende rol kan op gegeven moment dan als hinderlijk ervaren worden. Door in gesprek te gaan met deze mechanismen, kan er gekeken worden of zij jou in het vervolg kunnen helpen. Het is belangrijk om te beseffen dat Dwarsliggers deel uitmaken van wie jij bent. Gelukkig zijn ze vaak wel bereid om hun rol aan te passen zodat zij jou in het vervolg kunnen ondersteunen. 

 

 

Behandelingstarieven 

Behandeling